Privacy

Nieuwe wet en regelgeving, de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming)  zorgt ervoor dat vanaf 25 mei 2018 er extra zorgvuldig met persoonsgegevens moet worden omgegaan.

Hieronder wordt toegelicht welke informatie wordt bewaard, waar deze wordt bewaard en het doel hiervan.

Persoonsgegevens, naam, email en telefoonnummer worden digitaal bewaard. Zodat er via email afspraken kunnen worden gemaakt, informatie over de training gestuurd kan worden en de factuur opgemaakt en gemaild kan worden (indien dit akkoord is).

Alle persoonsgegevens zijn beschermd via een wachtwoord op mijn computer en telefoon, en worden opgeslagen en gesynchroniseerd via mijn Google-account (ook beveiligd met een wachtwoord).

Gegevens worden alleen gedeeld in overleg en als daar toestemming voor wordt gegeven, zoals contact met de huisarts. Tijdens een bijscholing kan het zijn dat er informatie wordt uitgewisseld over ervaringen tijdens de trainingen. Dit zal ten alle tijden anoniem zijn. Dit geldt ook voor intercollegiaal overleg.

Voor de financiële administratie en belastingaangifte maak ik gebruik van een administratiekantoor. Ook zij zijn gehouden aan de AVG en zullen hier volgens de richtlijnen mee omgaan. Zij hebben inzicht in de facturen, met de daarbij behorende persoonsgegevens. De gegevens voor de financiële administratie  zijn opgeslagen op de harde schijf van mijn computer en beveiligd door een wachtwoord. Een kopie hiervan wordt op een externe harde schijf bewaard in een afgesloten kast.

Inhoudelijke informatie  nodig voor de training wordt op papier beknopt genoteerd en in een afgesloten ladekast bewaard.

Informatie wordt  volgens de wettelijke norm na 15 jaar verwijderd.

Mindfulness-Waterland is een kleine praktijk, waarbij de therapeut verantwoordelijk is voor uitvoering van de AVG. Aanvullingen of wensen ter verbetering zijn welkom.

Hieronder informatie die verzameld wordt door het bezoek van de website. 

De website is zo ingericht dat het vooral informatie biedt over de mindfulness en aangeeft op welke wijze er contact kan worden opgenomen. Er wordt geen gebruik gemaakt van een contactformulier.  Het achter laten van reacties is zoveel mogelijk beperkt en binnen de instellingen van de website. Dit alles om digitale sporen te minimaliseren.

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de data getoond in het reactieformulier en ook het IP-adres van de bezoeker en de browser gebruikersagent string om spam opsporing te helpen.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagd zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.

Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.