Trainer

20140821_100514Mijn naam is Ingrid Arends, sinds 2009 geef ik met veel plezier mindfulness trainingen.

Geïnspireerd door mijn collega Rhonda Moerman, ben ik bij haar de training gaan volgen.
Ik merkte dat dit mij persoonlijk meer rust gaf om de dingen te overzien en niet te veel te verzanden in gedachten. Daarnaast bleek het een manier van leven te worden die zich nog steeds aan het ontwikkelen is.
Zo’n jaar na het volgen van de training bij Rhonda ben ik samen met ervaren mindfulness trainers zelf de training gaan geven. Dit aan groepen cliënten met diverse psychische en psychiatrische klachten binnen de psychiatrie in Amsterdam. Waarbij voor allemaal ‘stress’ de rode draad is, die hen uit balans brengt.

Op deze manier heb ik van verschillende mindfulness trainers mogen leren. Op dit moment geef ik afwisselend trainingen met een collega of zelfstandig. Naast de basistraining ook vervolgtrainingen voor deelnemers die de basistraining al hebben gehad om op deze manier de mindfulness beoefening extra aandacht en verdieping te geven.

Als ergotherapeut werk ik sinds 1996 in de psychiatrie, de eerste jaren met kinderen en jongeren en sinds 2000 werk ik met volwassen. Op dit moment vooral met mensen met stemmingsklachten, persoonlijkheidsproblematiek, eetstoornissen en trauma.

Mijn trainers opleiding heb ik bij See True gevolgd, de basisopleiding en de vervolgopleiding. Ook heb ik scholing o.a. bij Jotika Hermsen gevolgd over o.a. metta meditatie, en over de werking van de geest volgens het boeddhisme en begin 2014 heb ik een cursus insight dialogue gevolgd.
Daarnaast merk ik dat een stilte retraite mij goed doet. Ik probeer hiervoor ruimte te maken. Meditatie is een vast onderdeel van mijn leven geworden, waar scholing op dit vlak ook een onderdeel van blijft.

In 2012 heb ik de stap gezet de mindfulness training ook binnen mijn eigen praktijk in Monnickendam aan te bieden. Ik werk in Monnickendam tevens als acupuncturist en tuina therapeut voor Acupunctuur-Waterland. Als onderdeel van de acupunctuur maak ik met regelmaat gebruik van technieken vanuit de mindfulness om de behandeling te ondersteunen en ter preventie van klachten. Dit gaf voor mij de doorslag dat een mindfulness training een waardevolle aanvulling is binnen Monnickendam. Indien wenselijk kan ik de training op een andere locatie verzorgen. Neem voor overleg daarover gerust contact op, 06-14958334, ingrid@mindfulness-waterland.nl.