Groep of individueel

De mindfulness wordt in principe aangeboden als een groepstraining. Mijn ervaring is dat de groep een meerwaarde heeft. Je leert van elkaar, je krijgt meer mogelijkheden om ervaringen op te doen en ervaringen uit te wisselen.

In het dagelijks leven zijn we ook vaak met anderen. Je gezin, familie, vrienden op het werk, op school en zelfs als we onderweg zijn. Andere mensen hebben invloed op hoe jij je voelt en andersom. Dit zorgt ervoor dat een groep een meer reële oefensituatie is.

Toch is het voor sommige prettiger of handiger om de mindfulness training individueel te volgen. Dit is ook mogelijk, met een kleine aanpassing. Er worden afspraken van 1 ½ uur gemaakt waarin de belangrijkste onderdelen van de mindfulness training worden geoefend, de ervaring van het oefenen met mindfulness wordt besproken en er wordt uitleg gegeven over de verschillende thema’s. Hierbij wordt, net als tijdens de groepstraining, het protocol zoals onderzocht als leidraad gebruikt. Ook blijft het nodig om thuis te oefenen, aangezien het een nieuwe vaardigheid is die je wilt ontwikkelen.

De prijs voor een individuele training is €90,- per afspraak van 1 ½ uur, de volledige training bestaat uit 9 afspraken die bij voorkeur wekelijks worden gepland. Bij de prijs is het werkboek en zijn de geluidsbestanden inbegrepen.

De prijs voor de groepstraining is €350,-. Deze bestaat uit 9 bijeenkomsten van 2 1/2 uur inclusief werkboek en de geluidsbestanden.